Wat maakt een website (ontwerp) duurzaam

Het eerste waar je aan kunt denken is de hosting van de website. Je website staat namelijk op 24/7 een server en deze servers staan weer in een datacentrum. Deze datacentra verbruiken veel energie, met de juiste aandacht van de hoster is er ook veel energie te besparen! Robidoe maakt gebruik van zo´n hoster met aandacht voor ons toekomstige milieu. Onze hoster (antagonist) heeft dan ook het greenweb keurmerk. En daarom hebben wij bewust voor deze hoster gekozen.

 

CMS

In het kader van energie en efficiëntie is het ook goed de inhoud en het uiterlijk van je website goed te verzorgen. Dat begint bij een goede basis, het CMS (content management system). Een goed cms zorgt voor korte laadsnelheden en laat overbodige programmeercode weg. Maar ook de inhoud (content) zelf is bepalend. Bijvoorbeeld de afbeeldingen op maat maken scheelt enorm in het dataverbruik van de website.

Responsive

Robidoe maakt website responsive, zodat dezelfde website op verschillende media bezocht kan worden. Zo heb je geen aparte toepassingen nodig die elk onderhoud vergen, maar heb je alles onder 1 dak. Makkelijk in onderhoud, tijd en energiebesparend.

Ecologisch

Robidoe is gevestigd op het ecodorp in Boekel, ik werk daar vanuit huis. Binnen het ecodorp, en dus ook het bedrijf en ons huishouden, staat alles in het kader van duurzaamheid. We streven er naar zoveel mogelijk cirkels (grondstoffen - productie - gebruik - hergebruik) sluitend te krijgen.

Regionaal / Lokaal

Door het Regiogeld (Eier) te accepteren als betaalmiddel, maakt Robidoe deel uit van een project om de regionale economie te versterken.